De goudprijs gaat door het dak.  Bekijk snel de Argentorshop acties op goud. We hebben ons best gedaan. 
Email not displaying correctly?
View it in your browser.
Argentor Essayeurs logo

Beste relatie, 

Het besluit van de Zwitserse centrale bank om het plafond van de Zwitserse franc op te heffen heeft een heuse schokgolf teweeg gebracht op de valutamarkt en de goudmarkt. De koers van de Zwitserse franc steeg direct met 30%, om vervolgens weer iets terug te zakken tot pariteit met de euro. Het besluit van de Zwitserse centrale bank om het plafond niet langer te verdedigen komt een week voordat de ECB een belangrijke persconferentie geeft. Analisten verwachten dat de centrale bank nieuwe monetaire stimulering gaat doorvoeren, waardoor de waarde van de euro nog verder onder druk zal komen te staan.

Daar heeft de Zwitserse centrale bank kennelijk geen zin in, want nu het drie jaar oude plafond is weggehaald hoeft de centrale bank niet meer te interveniëren op de valutamarkt. Daarmee valt een steunpilaar voor de euro weg. Ook verloor de euro vandaag aan terrein tegenover de dollar, de munt noteert op dit moment slechts $1,17. De euro heeft sinds 2006 niet zo laag gestaan als nu!

De grote bewegingen op de valutamarkt en de daling van de olieprijs maken beleggers nerveus en veroorzaken een vlucht richting goud. Alleen deze week is de goudprijs in euro al met 5,5% gestegen, tot bijna €1.090 per troy ounce op het moment van schrijven. Dat is de hoogste koers sinds september 2013.

Beleggers zoeken veiligheid in goud en doen er verstandig aan fysiek goud te kopen. Volgens Marc Faber kant dit een goed jaar worden voor goud, hij voorziet voor 2015 een stijging van 30%. We gaan het zien!
Consolidatie in goudmijnsector is onvermijdelijk
 
De daling van de goudprijs maakt een nieuwe consolidatieslag in de goudmijnsector zeer waarschijnlijk, zo schrijft de Financial Times. Dat komt omdat veel goudmijnen onvoldoende hervormingen hebben doorgevoerd om winstgevend te blijven met een aanhoudend lage goudprijs. 

Veel investeerders in de goudmijnsector zijn van mening dat de goudmijnen te weinig gedaan hebben om de kosten structureel omlaag te brengen. De sector heeft weliswaar gesneden in de uitgaven voor exploratie en kapitaal, maar de operationele kosten liggen nog steeds hoger dan twee jaar geleden...

 

Beleggers parkeren €1,2 biljoen in obligaties met negatieve rente
 
Steeds meer beleggers moeten genoegen nemen met een negatieve rente op Europese staatsobligaties. De Financial Times verwijst naar een recent onderzoek van Bank of America, waaruit bleek dat beleggers nu al voor €1,2 biljoen aan kortlopend schuldpapier in de boeken hebben waarover zij rente moeten betalen. Dat is ongeveer een kwart van de totale staatsschulden in de Eurozone.

Vooral de snelle groei van de hoeveelheid staatsobligaties met een negatieve rente in de beleggingsportefeuilles valt op. In oktober vorig jaar hadden beleggers voor in totaal €500 miljard aan niet-renderend schuldpapier op de balans staan. De toename van de afgelopen maanden is het gevolg van een verdere daling van de rente en een tekort aan kwalitatief hoogwaardig schuldpapier om in te beleggen....


 
Komt olieprijs van $100 nooit meer terug?
 
Volgens de Saudische prins Alwaleed bin Talal is een olieprijs van $100 of meer verleden tijd. Dat zei de prins, die geschat wordt op een vermogen van $20 tot $30 miljard, in een exclusief interview met USA Today. Hij zei dat de olieprijs de afgelopen jaren kunstmatig hoog werd gehouden en dat die prijs niet marktconform is. Onder de huidige omstandigheden acht de prins een olieprijs van meer dan $100 ondenkbaar.

Toen de olieproducerende landen eind november besloten de olieproductie niet te verlagen werd een ongekende prijsdaling in gang gezet die de prijsdeed halveren tot minder dan $50 per vat. Deze prijsdaling werd al min of meer aangekondigd tijdens de G20 top, waar zowel Rusland als Saoedi-Arabie zich uitspraken voor een vrije prijsvorming van olie....

Actiedagen:

Gouden Sovereign
Gewicht: 7,99 gram
Premie: van 3,5% naar 2,9%

Gouden Maple Leaf
Gewicht: 31,10 gram
Premie: van 3,9% naar 3,65%

Wiener Philharmoniker Voordeelbundel
Gewicht: 662,07 gram
Premie: van 25,8% naar 25,25%

 

Copyright ©  Alle rechten gereserveerd.
Argentor Essayeurs bvba
Lange Herentalsestraat 52
BE - 2018 Antwerpen
Tel.: +32 3 232 31 99
BTW: BE 0431.852.314
IBAN: BE28 7310 3181 0820
BIC: KREDBEBB
E-mail: info@argentorshop.be