Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.
Email not displaying correctly?
View it in your browser.
Argentor Essayeurs logo Follow on Twitter Friend of Facebook

 

Klanttevredenheid. U bent aan het woord!

 

Voor Argentorshop is het erg belangrijk dat we meer gevoel krijgen over hoe klanten over ons denken. Een nadeel van een webshop is dat we niet met elke klant praten. We weten dus niet waar ze tegenaan lopen. Welke zaken zijn onduidelijk, wat vindt u dat we juist goed doen, worden alle vragen die u heeft beantwoord op de website. Allemaal vragen waar we een antwoord op zouden willen. 

Argentorshop heeft een kleine enquete samengesteld die hier meer inzicht in zou moeten geven. Mocht u 5 minuten de tijd hebben zou u dan de enquete kunnen invullen. De resultaten  en oplossingen zullen we delen. 
 

Nieuwsbrief
 
Onzekerheid troef bij de goudbelegger. Waar gaat het naartoe op korte – en lange termijn met uw investeringen in edelmetaal? Het is een vraag die velen onder u bezig houdt het afgelopen jaar. In dit artikel bekijken we de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen periode voor u.
 
De Federal Reserve (lees: Amerikaanse Nationale Bank) is een belangrijke factor in de goudmarkt die zonder twijfel de marktprijzen (on)rechtstreeks beïnvloedt. Aan het hoofd van de Federal Reserve staat vanaf begin volgend jaar Mevrouw Janet Yellen. Met argus-ogen kijkt de wereldeconomie toe op deze wissel van wacht. Uiteraard stelt men zich de vraag of dit een ander beleid zal impliceren op het monetaire niveau. De huidige voorzitter, Ben Bernanke, heeft de afgelopen jaren een beleid gevolgd van geldcreatie ter stimulering van de nationale economie. Ondanks het algemeen besef dat een dergelijk beleid niet oneindig kan bestaan zonder een significante ontwaarding van de dollar (en als gevolg de andere munteenheden) lijkt het niet alsof we hier op korte termijn een einde aan zullen zien.  Een stopzetting van de Amerikaanse geldcreatie (85 miljard maandelijks) mag dan wel een doel zijn. Het is enkel mogelijk zodra de Amerikaanse economie opnieuw voldoende aantrekt en de werkloosheidscijfers naar beneden corrigeren. Momenteel heeft dit onder andere tot gevolg dat de euro weer steeg tot 1,35 dollar. De meningen zijn verdeeld over de evolutie van de dollar maar één ding is zeker: Als de Federal Reserve er niet in slaagt de geldcreatie aan banden te leggen zal de goudkoers hierdoor de hoogte in schieten.
 
Tot op heden is 2013 allesbehalve een gouden jaar gebleken. De goudkoers boette 23% aan waarde in. De prognose van de World Gold Council van afgelopen maand schept echter hoop. Er is sprake van economisch herstel in het laatste kwartaal van 2013 wat een positief effect zou hebben op de internationale papieren goudmarkt, die tot op heden de drijver is voor de koersen. Aan de fysieke vraag naar goud zal het achterblijvende herstel op de goudmarkt alleszins niet hebben gelegen. Nooit tevoren was de mondiale vraag naar goud zo groot als in 2013, met China, India en Rusland op kop. Deze opkomende economieën begrijpen als geen ander dat het omzetten van hun reserves in fysieke edelmetalen een verstandige beslissing is in een wereld met alsmaar zwakker wordende wereldmunten en een financieel systeem dat misschien wel eens op haar laatste benen loopt. Een verdere verschuiving van de wereldvoorraad van de zwakkere handen (lees: de Westerse Wereld) naar de sterkere handen zal zeker en vast niet uitblijven. Een verschuiving die de kaarten wel eens serieus zou kunnen herschudden op globaal monetair niveau. 
 
De goudprijs schommelt reeds enkele maanden tussen de 30.000 en 32.000 euro per kilogram. De prijs van het zilver bleef in deze periode net onder 500 euro per kilogram hangen. Het feit dat deze prijzen reeds enkele maanden relatief stabiel bleven op bovenstaande niveau’s toont volgens verschillende analysten aan dat de bodem wel eens bereikt zou kunnen zijn. Ervaring leert ons echter voozichtig te zijn met dergelijke stellingen. Op korte termijn kan er heel wat gebeuren in het macro-economisch landschap. Op de mid-lange termijn is het heel wat veiliger te stellen dat de zaken zullen keren voor de goedbelegger. De goudkoers blijft een cyclisch gegeven en na elk dal komt immers een piek.  
 

 

Actiedagen:

50gr goudbaar van E.me.Ko
Gewicht: 50 gram
Premie: van 1,9% naar 1.6%

Silver Eagle munten
Gewicht: 31,10 gram
Premie: van 29% naar 28%

 

Copyright ©  Alle rechten gereserveerd.
Argentor Essayeurs bvba
Lange Herentalsestraat 52
BE - 2018 Antwerpen
Tel.: +32 3 232 31 99
BTW: BE 0431.852.314
IBAN: BE28 7310 3181 0820
BIC: KREDBEBB
E-mail: info@argentorshop.be