Diensten (professioneel)

Argentor biedt een A-Z oplossing aan haar professioneel cliënteel aan. Zonder dat dit ten koste gaat van de prijs, service en flexibiliteit. De meeste diensten zijn opgelijst, maar twijfel niet ons te contacteren voor afwijkende vragen.

Argentor staat voor concrete toepassingen en flexibele oplossingen! Voor vragen in verband met onze services en diensten kan u ons steeds contacteren.

Verwerking edelmetaal

Argentor verwerkt uw edelmetalen binnen 24 uur. Desalniettemin kunnen wij in de meeste gevallen meteen het gehele bedrag of een groot deel bevoorschotten. Zodoende blijft uw werkkapitaal onaangetast.

Trading edelmetaal

Bij Argentor kan u al uw edelmetalen verkopen tegen de beste dagprijs. Daarvoor staat ons professioneel trading team garant. Zowel sloopmetaal, munten als baren kopen wij aan.

Analyse

U kan uw metalen door ons laten samensmelten en analyseren. De vuurproefanalyses gebeuren door een beëdigd essayeur voor de beste resultaten. Of u kan ze kosteloos op de spectrometer laten analyseren.

Producten

Goudkorrels, goud in plaat, zilver korrels, … Kortom, alles voor de professioneel in edelmetaal. Goudbaren en zilverbaren en een ruim assortiment aan munten: kortom alles voor de belegger in edelmetalen. Zowel professioneel als particulier.

Personalisatie

Zou u graag gepersonaliseerde baren of munten aanbieden in uw shop? Of wenst u een uniek geschenk te geven? Dat is voortaan mogelijk bij Argentor.

Contacteer ons nu en bekom meteen een offerte.

Argentor is dé specialist in de verwerking van edelmetalen. En dat met grote zorg voor uw materiaal. Wij verwerken edelmetalen in bijna al haar (hoog -en laaghoudende) vormen:

– Sloopgoud, tandengoud, gouden munten, mijnengoud,… .
– Werkhuisafval: vijlsel, lavure, boorsel, smeltkroezen, stofzuigerzakken, polijstafval, fabricatieoverschotten), … 
– Recuperatie diamant: Wij recupereren diamant of edelstenen uit juwelen zonder ze te beschadigen.
– Sloopzilver
– PGM of Platinum Group Metals

U kan uw edelmetalen verkopen, fixeren of hedgen bij Argentor. Zo kan u zich indekken tegen koerrschommelingen.

– Meer info over hoe u edelmetalen kan verkopen, vindt u hier.
– Klik op het edelmetaal om de beste prijs te bekomen:

– Contacteer ons telefonisch of via mail als u meer info wenst over het fixeren van edelmetalen.
– Bij Argentor kan u meteen worden uitbetaald. Maar als u moet wachten op uw analyse kunnen wij wel reeds een voorschot uitbetalen. Contacteer ons telefonisch of via mail als u meer info wenst over een voorschot op edelmetaal.

Uw metalen kunnen op verschillende manieren geanalyseerd worden. Gaande van de XRF (spectrometrie), cupellatie-methode (vuurproef) tot de ICP-OES-methode. Op elk van deze 3 methoden kan uw metaal getest worden bij Argentor:

XRF: De spectrometer stelt ons in staat uw metalen nauwkeurig te testen op niet-destructieve wijze. 
Cupellatie: De meest nauwkeurige methode om goud en zilver te analyseren. Deze methode is ISO-certified (ISO 11426).
Analyserapport: U kan bij Argentor een assayreport of analyserapport krijgen van een door de Koninklijke Munt beëdigde essayeur. 

Klik hier voor meer info over de analyse van edelmetalen.

Argentor heeft een zeer uitgebreid productengamma. Gaande van fijne edelmetalen om juwelen te fabriceren tot beleggingsedelmetalen. Een overzicht van ons gamma:

– Goudbaren: 1g t.e.m. 1kg; huismerk Emeko en LBMA. 
– Goud in korrel of in plaat (professionelen): te koop per gram. 
– Zilverbaren: 500g LBMA & 1kg LBMA. 
– Zilver in korrel (professionelen): te koop per gram. 
– Pt & Pd in plaat of korrel (professionelen): te koop per gram. 

Zou u graag gepersonaliseerde baren of munten aanbieden in uw shop; goud of zilver? Of bent u op zoek naar een uniek geschenk?
U kan bij Argentor baren en munten naar eigen ontwerp laten slagen.

Klik hier voor meer info over gepersonaliseerde munten of baren.

Core business

Argentor is gespecialiseerd in de terugwinning en raffinage van edele metalen. De focus ligt daarbij op sloopgoud, tandengoud, industrieel goud, sloopzilver. Ook de terugwinning van edelmetalen uit vijlsel, borstels, slakken; m.a.w. werkhuisafval tout court.

Argentor’s uitstekende reputatie bij klanten en overheidsinstanties boezemt vertrouwen in. Argentor geniet dan ook een uitstekende reputatie bij de Koninklijke Belgische Munt sinds 1987. Bovendien zorgt de nauwe samenwerking met Emeko Refinery voor extreem korte doorlooptijden. We garanderen dan ook uiterst snelle betalingen. De focus op professionelen is de succesformule die doorheen de jaren bewaard is gebleven. Al het edelmetaal dat Argentor verhandelt is internationaal geaccepteerd en wordt reeds jaren internationaal verhandeld.

OVERZICHT

Verwerking van Au, Ag, Pt, Pd, Rh, Ir and Os, verwerking van hooghoudende edelmetaalgehaltes, verwerking van PGM’s (platinum group metals) en van laaghoudende edelmetaalgehaltes.
Recuperatie van diamanten en andere edelstenen zonder beschadiging d.m.v. chemische oplossing. Twijfel niet ons te contacteren voor meer info over prijzen en de procedure.
Zelfs voordat het verwerkingsproces is afgerond, kan Argentor de verwerkte metalen terugleveren in fijn edelmetaal. Contacteer ons nu voor meer info.
Argentor kan de meeste metalen meteen uitbetalen tegen de beste prijs. Een voorschot is ook steeds mogelijk, opdat u optimaal uw werkkapitaal kan benutten. Dat kan in cash of via bankoverschrijving.
Staven en munten naar eigen ontwerp laten fabriceren is een van onze sterke punten! Had u altijd graag uw eigen gepersonaliseerde staven of munten gehad? We helpen u graag verder!

Waarom Argentor?

  • Uitstekende reputatie sinds 1987
  • Discrete afhandeling
  • A-Z oplossing
  • Extreem snelle doorlooptijd
  • Flexibele hulpverlening

Wat klanten zeggen?

“Pluspunten: Grote voorraad, dus nooit wachten op bestellingen. Vriendelijke bediening. Webwinkel is zeer duidelijk en netjes.
Verbeterpunten: Kantoor is redelijk klein en het kan er soms druk zijn.”
Anoniem uit Brecht